Toto je jedna obědová rychlovka. Sice se mi do vaření moc nechtělo, ale nakonec jsem se přemohla a dobře udělala. Byla to jen jedna porce pro mě 🙂

  • 1/4 dýně Hokaidó
  • 2 brambory
  • 1/3 pórku
  • hrst čerstvých arašídů (koupené v asijském obchodě)
  • olivový olej
  • hrubě mletý pepř
  • sypké polévkové koření Alnatura (z DM)
  • sojová omáčka Kikkoman v rozprašovači (mám v plastové lahvičce s rozprašovačem)

Dýni omyjeme, přepůlíme, vydlabeme semínka a čtvrtinu nakrájíme na plátky a poté kostičky. Brambory omyjeme, oloupeme a rozkrájíme na dílky. Pórek nakrájíme na půlměsíčky. Do zapékací misky nalijeme olej, vsypeme všechny ingredience, okořeníme, vydatně poprášíme sojovou omáčkoua troškou vody a zamícháme. Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. 20 minut. Poté alobal sundáme a ještě chvilku dozlatova opečeme. Trvá to ještě asi 10 minut.