Smažený celer
Představte si, že máte na večer naplánované řízky, už se na ně jenom třesete a ohlásí se návštěva, která nejí maso… Když se řízků vzdát nehodláte, můžete jim nabídnout třeba smažený celer :). Nemusím snad zdůrazňovat, že by se neměl smažit v pánvi po řízkách 😀
Co budeme potřebovat (počet porcí dle velikosti celeru):
- 1 celer
- 1 vejce
- strouhanka
- hladká mouka
- olej
- sůl
- kari pasta
Postup:
Celer omyjeme, nakrájíme na slabé plátky, méně než centimetr a oloupeme. Nevaříme, budeme smažit syrový. Lehce potřeme kari pastou a osolíme. Obalíme v mouce, vejci rozšlehaném s trochou mléka a ve strouhance. Smažíme v malém kastrolku v vydatnou porcí oleje, aby plátek celeru v oleji plaval (kdo má friťák, smaží ve friťáku).