Představte si, že máte na večer naplánované řízky, už se na ně jenom třesete a ohlásí se návštěva, která nejí maso… Když se řízků vzdát nehodláte, můžete jim nabídnout třeba smažený celer :). Nemusím snad zdůrazňovat, že by se neměl smažit v pánvi po řízkách 😀

Co budeme potřebovat (počet porcí dle velikosti celeru):

  • 1 celer
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • hladká mouka
  • olej
  • sůl
  • kari pasta

Postup:

Celer omyjeme, nakrájíme na slabé plátky, méně než centimetr a oloupeme. Nevaříme, budeme smažit syrový. Lehce potřeme kari pastou a osolíme. Obalíme v mouce, vejci rozšlehaném s trochou mléka a ve strouhance. Smažíme v malém kastrolku v vydatnou porcí oleje, aby plátek celeru v oleji plaval (kdo má friťák, smaží ve friťáku).