Smažené kapustičky a žampióny s dipem ze sýru cottage
Na 3 porce budeme potřebovat:
- 250 g malých žampionů
- 300 g malých růžičkových kapustiček
- 1 vejce
- mléko
- hladká mouka
- strouhanka
- olej
- sůl
Dip
- 1 cottage
- 1 vrchovatá lžíce zakysané smetany
- 1 lžička medové hořčice
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička kopru
- sůl
Postup:
Kapustičky omyjeme, odkrojíme tvrdý kousek košťálu a odstraníme případné nehezké lístky. Uvaříme 4 minuty ve vroucí vodě. Poté zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Žampiony očistíme ubrouskem.
V malém kastrůlku si rozehřejeme vyšší vrstvu oleje. Oleje má být tolik, aby byly houby i kapustičky v oleji ponořené.
Připravíme si trojobal. Do jedné misky hladkou mouku, do druhé vejce s mlékem a solí a do třetí strouhanku. Houby a kapustičky obalujeme nejprve v mouce, pak přendaváme do vejce a ze všech stran obalíme. Necháme okapat na vidličce a poté obalujeme ve strouhance. Rukama sgtrouhanku přimáčkneme a vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme dozlatova. Usmaženou zeleninu necháme okapat na papírovém ubrousku.
Dip si připravíme smícháním cottage se zakysanou smetanou, hořčicí, citronovou šťávou, hořčicí, koprem, pepřem a solí.
Smaženou zeleninu napícháme na párátka a namáčíme v dipu.