Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 250 g malých žampionů
  • 300 g malých růžičkových kapustiček
  • 1 vejce
  • mléko
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • olej
  • sůl

Dip

  • 1 cottage
  • 1 vrchovatá lžíce zakysané smetany
  • 1 lžička medové hořčice
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička kopru
  • sůl

Postup:

Kapustičky omyjeme, odkrojíme tvrdý kousek košťálu a odstraníme případné nehezké lístky. Uvaříme 4 minuty ve vroucí vodě. Poté zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Žampiony očistíme ubrouskem.

V malém kastrůlku si rozehřejeme vyšší vrstvu oleje. Oleje má být tolik, aby byly houby i kapustičky v oleji ponořené.

Připravíme si trojobal. Do jedné misky hladkou mouku, do druhé vejce s mlékem a solí a do třetí strouhanku. Houby a kapustičky obalujeme nejprve v mouce, pak přendaváme do vejce a ze všech stran obalíme. Necháme okapat na vidličce a poté obalujeme ve strouhance. Rukama sgtrouhanku přimáčkneme a vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme dozlatova. Usmaženou zeleninu necháme okapat na papírovém ubrousku.

Dip si připravíme smícháním cottage se zakysanou smetanou, hořčicí, citronovou šťávou, hořčicí, koprem, pepřem a solí.

Smaženou zeleninu napícháme na párátka a namáčíme v dipu.