Představte si, že jdete do krámu, koupíte lilek, uděláte do něj díru a šoupnete tam stočenou bankovku. Zakopete do země a budete čekat na zázrak. Dle staré legendy by vám to mělo přinést bohatství. No, nevím jak vy, já se radši spolehnu na bohatství minerálů a vitamínů, které lilek obsahuje 🙂

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 1 lilek
  • 1 menší cuketa
  • 1 Hermelín
  • 10 vlašských ořechů
  • 6 půlek sušených rajčat naložených v oleji
  • 3 velké stroužky česneku
  • 2 větvičky rozmarýnu
  • 2 polévkové lžíce tmavého balzamikového krému
  • šťáva z půlky limetky
  • sůl
  • olej

Postup:

Lilek a cuketu omyjeme, odkrojíme špičky a ostrým nožem nakrájíme podélně na plátky asi půl cm široké. Posolíme a necháme v misce vypotit. Potom osušíme ubrouskem a ogrilujeme z obou stran na grilu nebo na grilovací pánvi. Mezitím nakrájíme Hermelín na kostičky a dáme do misky. Ogrilované plátky nakrájíme na nudličky a ještě horké přidáme k Hermelínu. Na pánvi spolu se zeleninou ogrilujeme i celé snítky rozmarýny. Potom je odrhneme do misky se salátem. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a na trošičce oleje opečeme dorůžova. Také přidáme k salátu.

Vlašské ořechy vylouskáme, plody rozlámeme a nasucho opražíme. Nasypeme také do misky. Přidáme i pokrájená sušená rajčata. Osolíme, zakapeme limetkovou šťávou a krémovým balzamikem. Promícháme a případně ještě dochutíme.