Kdo neznáte tempeh, seberte odvahu a vyzkoušejte jeho uzenou formu. Chuť vás jistě překvapí. A navíc je to velmi výživná potravina, která neobsahuje tuk.

  • 1 balení uzeného tempehu
  • 1 hrnek uvařených Pinto fazolí
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 velká mrkev
  • košťál z brokolice
  • hrnek růžiček brokolice
  • 1 rajčatové pyré
  • chilli
  • sůl
  • citronová šťáva
  • olivový olej

Kuskus:

  • 1 hrnek kuskusu
  • 2 hrnky vroucí vody
  • 1,25 kostky bujonu Wuerzl

Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na proužky a česnek nakrájený na plátky. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a na kousky nakrájený,  očištěný, košťál z brokolice. Přihodíme tempeh rozkrájený na kostky a uvařené fazole. Osolíme, okořeníme a dusíme téměř do změknutí zeleniny. Přidáme růžičky brokolice, rajčatové pyré a dochutíme citronem. Už vaříme jen pár minutek.

Kuskus vsypeme do hrnce, vodu uvaříme v jiném hrnci s bujonem a vroucím bujonem přelijeme kuskus. Promícháme, necháme 10 minut stát pod pokličkou a podáváme jako přílohu.