Pikantní směs z uzeného tempehu s kuskusem
Kdo neznáte tempeh, seberte odvahu a vyzkoušejte jeho uzenou formu. Chuť vás jistě překvapí. A navíc je to velmi výživná potravina, která neobsahuje tuk.
- 1 balení uzeného tempehu
- 1 hrnek uvařených Pinto fazolí
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 velká mrkev
- košťál z brokolice
- hrnek růžiček brokolice
- 1 rajčatové pyré
- chilli
- sůl
- citronová šťáva
- olivový olej
Kuskus:
- 1 hrnek kuskusu
- 2 hrnky vroucí vody
- 1,25 kostky bujonu Wuerzl
Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na proužky a česnek nakrájený na plátky. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a na kousky nakrájený, očištěný, košťál z brokolice. Přihodíme tempeh rozkrájený na kostky a uvařené fazole. Osolíme, okořeníme a dusíme téměř do změknutí zeleniny. Přidáme růžičky brokolice, rajčatové pyré a dochutíme citronem. Už vaříme jen pár minutek.
Kuskus vsypeme do hrnce, vodu uvaříme v jiném hrnci s bujonem a vroucím bujonem přelijeme kuskus. Promícháme, necháme 10 minut stát pod pokličkou a podáváme jako přílohu.