Mexický salát
Na 3 porce budeme potřebovat:
- 1 baby salát
 - 2 rajčata
 - 1 žlutá paprika
 - 1 červená paprika
 - 1 bílá cibule
 - šálek mražené kukuřice
 - šálek červených fazolí
 - 3 stroužky česneku
 - 1/2 lžičky červené kari pasty (nebo chilli)
 - 200 ml rajčatového pyré
 - 1 lžička sojové omáčky
 - olivový olej
 
Zálivka
- šťáva z půlky citrónu
 - 3 lžíce olivového oleje
 - 1 lžíce třtinového cukru
 - špetka soli
 
Postup:
Den předem namočíme fazole a druhý den slijeme vodu a fazole uvaříme doměkka. Nebo také můžeme mít fazole již předvařené v mrazáku (vždy uvařím luštěnin celý sáček a potom si je uvařené rozdělím do mrazáku na porce), případně použít z plechovky. Na pánvi rozehřejeme trošku olivového oleje a orestujeme na něm česnek rozkrájený na plátky. Přidáme zcezené fazole a prohřejeme. Okořeníme kari pastou nebo chilli kořením a přidáme i rajčatové pyré. Povaříme.
Mraženou kukuřici povaříme chviličku v osolené vodě (příp. použijeme konzervičku).
Baby salát rozebereme na listy a roztrháme je na menší kousky. Rajčata a papriky nakrájíme na kousky a smícháme. Cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky.
Z citroónové šťávy, oleje, cukru a soli vyšleháme vidličkou zálivku.
Na talíře rozdělíme zeleninu, pokropíme zálivkou, navrch rozdělíme fazolovou směs, posypeme kukuřicí a obložíme cibulovými kroužky.
                            
                          
                        