Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 1 baby salát
  • 2 rajčata
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená paprika
  • 1 bílá cibule
  • šálek mražené kukuřice
  • šálek červených fazolí
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky červené kari pasty (nebo chilli)
  • 200 ml rajčatového pyré
  • 1 lžička sojové omáčky
  • olivový olej

Zálivka

  • šťáva z půlky citrónu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • špetka soli

Postup:

Den předem namočíme fazole a druhý den slijeme vodu a fazole uvaříme doměkka. Nebo také můžeme mít fazole již předvařené v mrazáku (vždy uvařím luštěnin celý sáček a potom si je uvařené rozdělím do mrazáku na porce), případně použít z plechovky. Na pánvi rozehřejeme trošku olivového oleje a orestujeme na něm česnek rozkrájený na plátky. Přidáme zcezené fazole a prohřejeme. Okořeníme kari pastou nebo chilli kořením a přidáme i rajčatové pyré. Povaříme.

Mraženou kukuřici povaříme chviličku v osolené vodě (příp. použijeme konzervičku).

Baby salát rozebereme na listy a roztrháme je na menší kousky. Rajčata a papriky nakrájíme na kousky a smícháme. Cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky.

Z citroónové šťávy, oleje, cukru a soli vyšleháme vidličkou zálivku.

Na talíře rozdělíme zeleninu, pokropíme zálivkou, navrch rozdělíme fazolovou směs, posypeme kukuřicí a obložíme cibulovými kroužky.