Na roládu dlouhou 40 cm budeme potřebovat:

Korpus

  • 550 g cukety (2 ks střední velikosti)
  • 80 g hrubé mouky
  • 50 g tvrdého sýra
  • 4 vejce
  • 3 lžičky bílého sezamu
  • 3 lžičky černého sezamu
  • 1 větší mrkev
  • 1/3 lžičky chilli koření
  • sůl dle chuti

Náplň

  • 250 g čerstvého sýra typu žervé
  • 200 g hustého cottage
  • 160 g konzervička tuňáka ve vlastní šťávě
  • 1 větší lahůdková cibulka
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Postup:

Cukety omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Prosolíme a přendáme na cedník, aby vykapala šťáva. Necháme odstát asi půl hodinky a pak cuketu ještě vyždímeme.

Přemístíme do misky, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, najemno nastrouhaný sýr, sezamová semínka, koření a sůl, mouku, žloutky a zamícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do připravené směsi. Plech vyložíme pečícím papírem a těsto po něm po celé ploše rozvrstvíme. Až úplně do krajů, aby vznikl stejně silný obdélník.

Pečeme v troubě předehřáté na 180 st. C cca 15 minut.

V mezičase si připravíme náplň. Cottage, je-li řídký, slijeme přes cedník a smícháme s čerstvým sýrem. Přidáme vymačkané maso tuňáka a pokrájenou cibulku, včetně zelené části. Osolíme a opepříme. Dáme odležet do lednice.

Namočíme a vyždímeme si utěrku a upečený korpus na ní papírem dolů přesuneme. Po delší straně korpus hned smotáme do rolády a zabalíme do připravené mokré utěrky. Necháme zchladnout. Sloupeneme pečící papír, roládu na něm rozrolujeme a potřeme připravenou náplní. Srolujeme zpět do rolády, necháme půl hodinky odstát a krájíme na plátky.