Cuketová roláda s tuňákovou náplní
Na roládu dlouhou 40 cm budeme potřebovat:
Korpus
- 550 g cukety (2 ks střední velikosti)
- 80 g hrubé mouky
- 50 g tvrdého sýra
- 4 vejce
- 3 lžičky bílého sezamu
- 3 lžičky černého sezamu
- 1 větší mrkev
- 1/3 lžičky chilli koření
- sůl dle chuti
Náplň
- 250 g čerstvého sýra typu žervé
- 200 g hustého cottage
- 160 g konzervička tuňáka ve vlastní šťávě
- 1 větší lahůdková cibulka
- sůl a čerstvě mletý pepř
Postup:
Cukety omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Prosolíme a přendáme na cedník, aby vykapala šťáva. Necháme odstát asi půl hodinky a pak cuketu ještě vyždímeme.
Přemístíme do misky, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, najemno nastrouhaný sýr, sezamová semínka, koření a sůl, mouku, žloutky a zamícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do připravené směsi. Plech vyložíme pečícím papírem a těsto po něm po celé ploše rozvrstvíme. Až úplně do krajů, aby vznikl stejně silný obdélník.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 st. C cca 15 minut.
V mezičase si připravíme náplň. Cottage, je-li řídký, slijeme přes cedník a smícháme s čerstvým sýrem. Přidáme vymačkané maso tuňáka a pokrájenou cibulku, včetně zelené části. Osolíme a opepříme. Dáme odležet do lednice.
Namočíme a vyždímeme si utěrku a upečený korpus na ní papírem dolů přesuneme. Po delší straně korpus hned smotáme do rolády a zabalíme do připravené mokré utěrky. Necháme zchladnout. Sloupeneme pečící papír, roládu na něm rozrolujeme a potřeme připravenou náplní. Srolujeme zpět do rolády, necháme půl hodinky odstát a krájíme na plátky.