Co budeme potřebovat na 12 ks:

  • 12 žampiónů
  • 6 vlašských ořechů
  • 3 lžíce bílého vína
  • 2 stroužky česneku
  • 1 malá cibulka
  • 1 vejce
  • 1/2 mozarrelly
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • olivový olej
  • 30 g sýra parmazánového typu na posypání

Postup:

Žampióny očistíme ubrouskem, vykroutíme jim nožičky a ty nakrájíme na malé kousky. Na kousky nakrájíme i cibulku, česnek a vylouskané ořechy. Mozzarellu nakrájíme na kousky a vmáčkenem je do hlaviček hub. Vyskládáme je do pekáčku s trochou olivového oleje.

Na pánvi rozehřejeme olej, orestujeme cibulku a česnek, a když zesklovatí, přikápneme víno. Vydusíme a přidáme žampiónové kousky a také ořechy. Osolíme, opepříme a ještě chvíli restujeme. Pak stáhneme z plotny a do směsi vyklepneme vejce. Zamícháme a lžící plníme hlavičky. Zvrchu posypeme hojně strouhaným sýrem.

Zapečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 18 minut.