Na 12 ks trojúhelníkových toustíků budeme potřebovat:

  • 150 g čerstvého kozího sýra
  • 1 stonek šalvěje
  • 1 lžička Gorgonzoly
  • 1 lžička olivového oleje
  • fíková a rybízová marmeláda
  • máslo na opečení toustíků
  • 3 tousky bílého toustového chleba

Postup:

Kozí sýr s Gorgonzolou, nadrobno nasekanou šalvějí a olejem rozmačkáme vidličkou. Z toustového chleba odkrájíme okraje a příčně rozkrojíme na trojúhelníčky. Ty opečeme z obou stran na másle. Na každý kousek navrstvíme bohatou vrstvu sýrové směsi, ozdobíme lžičkou zvolené marmelády.

Tip pro fajnšmekry:

Z omytého bio citrónu odkrojíme škrabkou na brambory širší plátky kůry. V malém kastrůlku rozpustíme 1 vrchovatou lžíci cukru s troškou vody a kůru v ní povaříme asi čtvrt hodiny. Jeden plátek rozkrájíme na tenoučké nudličky, které položíme navrch toustíku a zbylou šťávičkou pokapeme talířek kolem.