Toustíky s kozím sýrem a marmeládou
Na 12 ks trojúhelníkových toustíků budeme potřebovat:
- 150 g čerstvého kozího sýra
- 1 stonek šalvěje
- 1 lžička Gorgonzoly
- 1 lžička olivového oleje
- fíková a rybízová marmeláda
- máslo na opečení toustíků
- 3 tousky bílého toustového chleba
Postup:
Kozí sýr s Gorgonzolou, nadrobno nasekanou šalvějí a olejem rozmačkáme vidličkou. Z toustového chleba odkrájíme okraje a příčně rozkrojíme na trojúhelníčky. Ty opečeme z obou stran na másle. Na každý kousek navrstvíme bohatou vrstvu sýrové směsi, ozdobíme lžičkou zvolené marmelády.
Tip pro fajnšmekry:
Z omytého bio citrónu odkrojíme škrabkou na brambory širší plátky kůry. V malém kastrůlku rozpustíme 1 vrchovatou lžíci cukru s troškou vody a kůru v ní povaříme asi čtvrt hodiny. Jeden plátek rozkrájíme na tenoučké nudličky, které položíme navrch toustíku a zbylou šťávičkou pokapeme talířek kolem.