Zjišťuju, že paštiky se dají dělat na tisíc různých způsobů. Je to fakt zábava. A tenhle recept není ani časově náročný, protože jsem paštiku nepasírovala.

Co budeme potřebovat:

  • 600 g vepřových jater
  • 1 větší cibule
  • olej
  • 1 šlehačka
  • 2 dl červeného vína
  • 30 g másla
  • provensálské koření
  • sůl
  • 1 vrchovatá lžička nakládaného zeleného pepře
  • pár kousků tymiánových větviček na ozdobu

Postup:

Cibuli nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji. Játra odblaníme, nakrájíme na kostky a zprudka opečeme na cibuli. Podlijeme vínem, přidáme koření a vydusíme. Potom zalijeme šlehačkou, vložíme máslo a rozmixujeme ponorným mixérem. Paštiku naplníme do malých mističek a polijeme ještě troškou rozehřátého másla, aby nezčernala nebo zavaříme do skleniček. Skleničky vyvaříme ve vroucí vodě, naplníme asi 1,5 cm pod okraj, zavíčkujeme a ještě asi 15 minut sterilujeme.

paštika-čv