Domácí bagetky
Na 4 bagetky budeme potřebovat:
- 450 g hladké mouky
- 320 ml teplé vody
- 1 čajová lžička sušeného droždí
- 1 čajová lžička soli
- 1/2 čajové lžičky cukru
- polohrubou mouku na podsypání
Postup:
V míse smícháme mouku se solí. V jiné nádobě smícháme vodu s droždím a cukrem a necháme pár minut vzkypět. Potom promícháme obě směsi dohromady. Ideálně nám k tomu poslouží kuchyňský robot. V horším případě si vystačíme vařečkou. Zpracujeme dost řídké a lepivé těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme 50 minut kynout. Potom těsto přemístíme na kuchyňskou linku posypanou polohrubou moukou. Rozdělíme na 4 díly a z každého uválíme bagetu a přemístíme na plech vyložený pečícím papírem. Můžeme je stočit do vrtulky.
Plech dáme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 20 minut.
One thought on “Domácí bagetky”