Na 4 bagetky budeme potřebovat:

  • 450 g hladké mouky
  • 320 ml teplé vody
  • 1 čajová lžička sušeného droždí
  • 1 čajová lžička soli
  • 1/2 čajové lžičky cukru
  • polohrubou mouku na podsypání

Postup:

V míse smícháme mouku se solí. V jiné nádobě smícháme vodu s droždím a cukrem a necháme pár minut vzkypět. Potom promícháme obě směsi dohromady. Ideálně nám k tomu poslouží kuchyňský robot. V horším případě si vystačíme vařečkou. Zpracujeme dost řídké a lepivé těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme 50 minut kynout. Potom těsto přemístíme na kuchyňskou linku posypanou polohrubou moukou. Rozdělíme na 4 díly a z každého uválíme bagetu a přemístíme na plech vyložený pečícím papírem. Můžeme je stočit do vrtulky.

Plech dáme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 20 minut.