Šneci z listového těsta je naše hitovka. Děti je milují a k vínu jsou neodolatelné. Navíc, koupíte-li rozválené těsto, máte je hotové coby dup.

Co budeme potřebovat – z 1 těsta je cca 24 ks:

Varianta 1

  • 1 listové těsto rozválené na papíru
  • 2 lžíce kečupu
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky Madelandu
  • oregano

Varianta 2

  • 1 listové těsto
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 3 plátky libové slaniny
  • 4 plátky čedaru
  • hrubě mletý pepř

Varianta 3

  • 1 listové těsto
  • trocha lučiny
  • kousek plísňového sýra
  • posekané vlašské ořechy
  • dle chuti trošku soli

Varianta 4

  • 1 listové těsto
  • 4 lžíce kečupu
  • 3 plátky slaniny
  • 3 plátky ementálu
  • tymián

Postup:

Listové těsto vyndáme z obalu a spolu s papírem rozvineme. Podélně půlku namažeme kečupem (hořčicí nebo lučinou), posypeme oreganem (tymiánem, pepřem nebo drobně posekanými ořechy), těsně vedle sebe poklademe šunku (slaninu) a navrch ještě plátky sýru (plísňový sýr nadrobíme). Vše klademe do první poloviny, asi 1 cm od okraje, aby se nám těsto lépe rolovalo. Potom zarolujeme a nakrájíme šikmo na cca 2 cm plátky. I s papírem přeneseme na plech a roládky položíme dál od sebe.

Upečeme v troubě vyhřáté na 200 st. C dozlatova, cca 13 minut.