Šneci z listového těsta
Šneci z listového těsta je naše hitovka. Děti je milují a k vínu jsou neodolatelné. Navíc, koupíte-li rozválené těsto, máte je hotové coby dup.
Co budeme potřebovat – z 1 těsta je cca 24 ks:
Varianta 1
- 1 listové těsto rozválené na papíru
- 2 lžíce kečupu
- 4 plátky šunky
- 4 plátky Madelandu
- oregano
Varianta 2
- 1 listové těsto
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 3 plátky libové slaniny
- 4 plátky čedaru
- hrubě mletý pepř
Varianta 3
- 1 listové těsto
- trocha lučiny
- kousek plísňového sýra
- posekané vlašské ořechy
- dle chuti trošku soli
Varianta 4
- 1 listové těsto
- 4 lžíce kečupu
- 3 plátky slaniny
- 3 plátky ementálu
- tymián
Postup:
Listové těsto vyndáme z obalu a spolu s papírem rozvineme. Podélně půlku namažeme kečupem (hořčicí nebo lučinou), posypeme oreganem (tymiánem, pepřem nebo drobně posekanými ořechy), těsně vedle sebe poklademe šunku (slaninu) a navrch ještě plátky sýru (plísňový sýr nadrobíme). Vše klademe do první poloviny, asi 1 cm od okraje, aby se nám těsto lépe rolovalo. Potom zarolujeme a nakrájíme šikmo na cca 2 cm plátky. I s papírem přeneseme na plech a roládky položíme dál od sebe.
Upečeme v troubě vyhřáté na 200 st. C dozlatova, cca 13 minut.