Co budeme potřebovat:

Na těsto

  • 180 g datlí
  • 120 g mandlí (ideálně v raw kvalitě)
  • 30 g kokosu
  • 30 g chia semínek
  • 2 lžíce kokosového tuku

Náplň

  • 200 ml kokosového mléka
  • 140 g kokosu
  • 1 banán
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 4 jahody

Postup:

Mandle i datle namočíme do studené vody, ideálně den předem nebo aspoň na 4 hodiny. Vodu z mandlí pak slijeme a mandle oloupeme. Jde to docela dobře. Oloupané mandle dáme do mixéru s kokosovým tukem a kokosem a umixujeme. Vodu z datlí slijeme, ale trochu si jí schováme, kdyby bylo potřeba těsto trochu naředit. Datle po jedné přidáváme do mixéru. Pravděpodobně bude nutné těsto trošku naředit vodou z datlí, ale doporučuju jej ředit opatrně, aby nebylo moc řídké. Běžnému mixéru se tahle práce moc nelíbí 🙂 . Nakonec do těsta přisypeme chia semínka a promícháme.

Větší kuchyňské prkýnko obalíme fresh fólií a po povrchu rozprostřeme umixované těsto. Vytvarujeme obdélník asi 1 cm tlustý.

Mixér opláchneme, osušíme a do mixovací nádoby vylijeme kokosové mléko. Přidáme oloupaný, pokrájený banán a rozmixujeme. Přisypeme kokos, ochutíme citrónem a umixujeme co nejvíc do hladka. Náplň rozprostřeme po těstě až do krajů. Jen u vzdálenějšího delšího kraje necháme asi 2 cm bez náplně.

Jahody přepůlíme a každou půlku rozkrájíme na třeniny a poklademe je po náplni. Pomocí fresh fólie roládu zabalíme od sebe směrem ke vzdálenějšímu konci. Důkladně jí zabalíme i po krajích do fólie a necháme ztuhnout v lednici.

File 10.06.16 23 00 23

File 10.06.16 23 00 44

File 10.06.16 23 01 08

Na vytvoření této skvělé rolády jsem se nechala inspirovat od Nely z Foodkuku 😛