Kokosová raw roláda s jahodami
Co budeme potřebovat:
Na těsto
- 180 g datlí
- 120 g mandlí (ideálně v raw kvalitě)
- 30 g kokosu
- 30 g chia semínek
- 2 lžíce kokosového tuku
Náplň
- 200 ml kokosového mléka
- 140 g kokosu
- 1 banán
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 4 jahody
Postup:
Mandle i datle namočíme do studené vody, ideálně den předem nebo aspoň na 4 hodiny. Vodu z mandlí pak slijeme a mandle oloupeme. Jde to docela dobře. Oloupané mandle dáme do mixéru s kokosovým tukem a kokosem a umixujeme. Vodu z datlí slijeme, ale trochu si jí schováme, kdyby bylo potřeba těsto trochu naředit. Datle po jedné přidáváme do mixéru. Pravděpodobně bude nutné těsto trošku naředit vodou z datlí, ale doporučuju jej ředit opatrně, aby nebylo moc řídké. Běžnému mixéru se tahle práce moc nelíbí 🙂 . Nakonec do těsta přisypeme chia semínka a promícháme.
Větší kuchyňské prkýnko obalíme fresh fólií a po povrchu rozprostřeme umixované těsto. Vytvarujeme obdélník asi 1 cm tlustý.
Mixér opláchneme, osušíme a do mixovací nádoby vylijeme kokosové mléko. Přidáme oloupaný, pokrájený banán a rozmixujeme. Přisypeme kokos, ochutíme citrónem a umixujeme co nejvíc do hladka. Náplň rozprostřeme po těstě až do krajů. Jen u vzdálenějšího delšího kraje necháme asi 2 cm bez náplně.
Jahody přepůlíme a každou půlku rozkrájíme na třeniny a poklademe je po náplni. Pomocí fresh fólie roládu zabalíme od sebe směrem ke vzdálenějšímu konci. Důkladně jí zabalíme i po krajích do fólie a necháme ztuhnout v lednici.
Na vytvoření této skvělé rolády jsem se nechala inspirovat od Nely z Foodkuku 😛