Zelné placky s brambory a škvarky
Tento recept je pro milovníky kysaného zelí. Placky jsou výrazné a skvělé. Kysané zelí je tělu prospěšné a s nastávajícím podzimem a zimou bude jedním s důležitých bojovníků s virózami. Toto množství je tak pro 2-3 lidi 🙂
- 250 g vařených brambor
- 250 g kysaného zelí
- 50 g sádla se škvarky
- 1 vejce
- 70 g hladké mouky
- sůl, kmín, majoránka
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Zelí necháme okapat a pokrájíme na malé kousky. Smícháme s brambory, přidáme povolené sádlo, mouku, vejce, koření a sůl a důkladně promícháme. Na plech položíme pečící papír, dvěma lžícemi tvoříme placky a upečeme v troubě předehřáté na 190 st. C asi 20 minut, až povrch začne zlátnout.