Když máte doma dva chlapy, občas se bez gulášku prostě neobejdete 🙂

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 500 g vepřové kýty
  • 1 veliká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajčatového pyré
  • 1 bio bujónová zeleninová kostka
  • 1 plná polévková lžíce sladké papriky
  • 1 plná polévková lžíce majoránky
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • 1/2 lžičky červené kari pasty nebo chilli
  • 1/2 lžičky kmínu
  • sůl, pepř dle chuti
  • 1/2 dl oleje
  • 1 polévková lžíce hladké mouky

Postup:

Na oleji necháme zezlátnout posekanou cibuli a poté přidáme maso nakrájené na kostičky. Na častého míchání necháme maso zatáhnout. Potom okořeníme paprikou, bobkovými listy, novým kořením, kmínem a ještě restujeme, až se vstřebá všechna voda. Podlijeme horkou vodou tak, aby bylo maso lehce potopené, přidáme rajčatové pyré a pod pokličkou dusíme. Kastrol musíme stále kontrolovat, aby se voda nevyvařila a maso se nespálilo. Přiléváme vodu vždy, když se téměř celá vypaří. Pokračujeme tak do té doby, dokud maso nebude měkké. Nakonec důkladně rozmícháme mouku s vodou a nalijeme do kastrolu. Přidáme také majoránku, lisovaný česnek, chilli, bujónovou kostku a dle chuti pepř, případně sůl. Chvíli povaříme, aby se zahustila omáčka.