Na 2 porce budeme potřebovat:

  • 250 g vepřové plece nebo libové krkovice
  • 5 mrkví
  • 1 cibule
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžička sypkého polévkového bio koření (příp. kousek bujónu)
  • sůl, pepř, kmín
  • olej

Příloha

  • těstoviny nebo houskové knedlíky

Postup:

Maso nakrájíme na malé kousky, mrkev na půlkolečka a cibuli nadrobno. V kastrolu rozehřejeme olej, cibuli na něm orestujeme dozlatova a přidáme kousky masa. Chvíli opékáme, aby se maso zatáhlo. Přisypeme kmín, pepř a podlijeme trochou horké vody. Přikryjeme poklicí a za občasného promíchání dusíme doměkka. Dle potřeby po trochách dolíváme horkou vodu.

Když už je maso téměř měkké, přisypeme mrkev, polévkové koření a zlehka osolíme. Dle potřeby opět dolijeme vodu, přiklopíme a dodusíme doměkka. Ve skleničce smícháme mouku s vlažnou vodou a přilijeme k mrkvi a masu. Pár minutek povaříme do zhoustnutí. Nakonec dochutíme citrónovou šťávou.