Vepřové maso dušené s mrkví
Na 2 porce budeme potřebovat:
- 250 g vepřové plece nebo libové krkovice
- 5 mrkví
- 1 cibule
- 1 lžička citrónové šťávy
- 1 lžíce polohrubé mouky
- 1 lžička sypkého polévkového bio koření (příp. kousek bujónu)
- sůl, pepř, kmín
- olej
Příloha
- těstoviny nebo houskové knedlíky
Postup:
Maso nakrájíme na malé kousky, mrkev na půlkolečka a cibuli nadrobno. V kastrolu rozehřejeme olej, cibuli na něm orestujeme dozlatova a přidáme kousky masa. Chvíli opékáme, aby se maso zatáhlo. Přisypeme kmín, pepř a podlijeme trochou horké vody. Přikryjeme poklicí a za občasného promíchání dusíme doměkka. Dle potřeby po trochách dolíváme horkou vodu.
Když už je maso téměř měkké, přisypeme mrkev, polévkové koření a zlehka osolíme. Dle potřeby opět dolijeme vodu, přiklopíme a dodusíme doměkka. Ve skleničce smícháme mouku s vlažnou vodou a přilijeme k mrkvi a masu. Pár minutek povaříme do zhoustnutí. Nakonec dochutíme citrónovou šťávou.