Máme rádi lehce pikantní jídla. Chilli používám často. V kombinaci s hovězím masem je štiplavá chuť skvělá.

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 3 stroužky česneku
  • hrnek červených fazolí (mám je uvařené a nasáčkované v mrazáku)
  • 1 rajčatové pyré
  • 1 větší rajče
  • hrneček mražené kukuřice
  • kousek pórku
  • 2 sterilované okurky
  • 1 plná lžička plnotučné hořčice
  • 1 plná lžíce červené sladké papriky
  • 1 lžička drcených chilli papriček
  • větvička saturejky
  • sůl
  • 1 cibule
  • olej

Ve větším kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm na kousky nakrájenou cibuli a drcený česnek. Přidáme maso a vařečkou mícháme, aby se od sebe oddělilo a zatáhlo. Přisypeme fazole, sůl, chilli a opékáme. Podlijeme trochou vody, přikryjeme pokličkou a dusíme. Opakujeme to do té doby, dokud není maso měkké. Potom zasypeme paprikou, promícháme, přidáme spařené, oloupané a pokrájené rajče i s dužinou, pokrájený pórek, okurky, kukuřici, otrhanou saturejku a zalijeme rajčatovým pyré. Ještě chvíli dusíme, případně podlijeme vodou a dosolíme.

Podáváme s rýží. My používáme jasmínovou.