Pikantní směs z mletého hovězího masa
Máme rádi lehce pikantní jídla. Chilli používám často. V kombinaci s hovězím masem je štiplavá chuť skvělá.
- 500 g mletého hovězího masa
- 3 stroužky česneku
- hrnek červených fazolí (mám je uvařené a nasáčkované v mrazáku)
- 1 rajčatové pyré
- 1 větší rajče
- hrneček mražené kukuřice
- kousek pórku
- 2 sterilované okurky
- 1 plná lžička plnotučné hořčice
- 1 plná lžíce červené sladké papriky
- 1 lžička drcených chilli papriček
- větvička saturejky
- sůl
- 1 cibule
- olej
Ve větším kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm na kousky nakrájenou cibuli a drcený česnek. Přidáme maso a vařečkou mícháme, aby se od sebe oddělilo a zatáhlo. Přisypeme fazole, sůl, chilli a opékáme. Podlijeme trochou vody, přikryjeme pokličkou a dusíme. Opakujeme to do té doby, dokud není maso měkké. Potom zasypeme paprikou, promícháme, přidáme spařené, oloupané a pokrájené rajče i s dužinou, pokrájený pórek, okurky, kukuřici, otrhanou saturejku a zalijeme rajčatovým pyré. Ještě chvíli dusíme, případně podlijeme vodou a dosolíme.
Podáváme s rýží. My používáme jasmínovou.