Na 5 porcí budeme potřebovat:

  • 10 bílých paprik
  • 500 g mleté vepřové plece
  • 1 velká cibule
  • 3 velké stroužky česneku
  • 1 čerstvý sýr
  • 30 g strouhaného sýru parmazánového typu
  • 1 kostka zeleninového bio bujonu
  • 1 vejce
  • tymián
  • 1/2 lžičky červené kari pasty
  • olej
  • 6 spařených a oloupaných rajčat
  • 8 půlek sušených rajčat naložených v oleji
  • dýňový olej na ozdobení

Postup:

Ve větším kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm pokrájenou cibulku a česnek. Přidáme mleté maso a během opékání vařečkou oddělujeme kousky od sebe. Okořeníme tymiánem, bujonem, kari pastou a dále vmícháme čerstvý sýr, strouhaný sýr a vejce.

Z paprik odřízneme stopky a vydloubeme semínka. Lžičkou do paprik naplníme masovou směs. Do pekáčku dáme trochu oleje, vyskládáme do něj plněné papriky, posypeme pokrájenými rajčaty jak čerstvými, tak sušenými. Pekáček přikryjeme alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 180 st. na 35 minut. Potom alobal sundáme a ještě pár minut zapečeme.