Papriky zapečené s mletým masem a sušenými rajčaty
Na 5 porcí budeme potřebovat:
- 10 bílých paprik
- 500 g mleté vepřové plece
- 1 velká cibule
- 3 velké stroužky česneku
- 1 čerstvý sýr
- 30 g strouhaného sýru parmazánového typu
- 1 kostka zeleninového bio bujonu
- 1 vejce
- tymián
- 1/2 lžičky červené kari pasty
- olej
- 6 spařených a oloupaných rajčat
- 8 půlek sušených rajčat naložených v oleji
- dýňový olej na ozdobení
Postup:
Ve větším kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm pokrájenou cibulku a česnek. Přidáme mleté maso a během opékání vařečkou oddělujeme kousky od sebe. Okořeníme tymiánem, bujonem, kari pastou a dále vmícháme čerstvý sýr, strouhaný sýr a vejce.
Z paprik odřízneme stopky a vydloubeme semínka. Lžičkou do paprik naplníme masovou směs. Do pekáčku dáme trochu oleje, vyskládáme do něj plněné papriky, posypeme pokrájenými rajčaty jak čerstvými, tak sušenými. Pekáček přikryjeme alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 180 st. na 35 minut. Potom alobal sundáme a ještě pár minut zapečeme.