Hodnocení receptu, 5 = nejlepší.

Na 4-5 porcí budeme potřebovat:

  • 600 g mletého vepřového masa
  • 50 g sýra parmazánového typu
  • 2 cukety velikosti kolem 20 cm
  • 2 velké stroužky česneku
  • 1,5 dl šlehačky
  • 1 hrnek rýže
  • 1 velká cibule
  • 1 lžíce oregana
  • kečup
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • olej

Postup:

Ve větším kastrolu zpěníme pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme mleté maso a vařečkou rozdělíme na drobné kousky. Chvilku restujeme. Osolíme, opepříme, přisypeme oregano a stáhneme z plotny.

Cukety omyjeme, jednu nastrouháme nahrubo a druhou najemno. Přidáme do kastrolu. Rýži propláchneme vodou a také přidáme k masu. Ochutnáme, jestli je směs dostatečně slaná a okořeněná. Kdyžtak přidáme. Přilijeme šlehačku s rozkvedlaným vejcem a promícháme.

Zapékací misku vymažeme olejem a směs do ní přendáme. Uhladíme ke krajům a vydatně polijeme kečupem. Přikryjeme alobalem a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180 st. C na 25 minut. Poté alobal odstraníme, nákyp posypeme strouhaným sýrem a pečeme dalších cca 30 minut dozlatova.

cuketovy-nakyp