Masové pappardelle v bešamelové omáčce
Z názvu receptu začíná být zřejmý přesah kuchyně italské do té francouzské. Jde proto o modernější recept, kterému prostě podlehnete.
Suroviny pro dva jedlíky:
- 100g másla
- 100g hladké mouky
- 1l horkého mléka
- špetka muškátového oříšku
- 300g mletého hovězího masa a obsahem tuku nad 20%
- těstoviny dle výběru (gnocchi, pappardelle, tagliatelle)
- sůl a pepř
Bešamel: rozpusťte máslo na pánvi a až začne pobublávat, přidejte mouku. Rychle míchejte aby se vám nevytvářely hrudky. Restujte při vysoké teplotě dozlatova, ale nedovolte, aby se směs spálila. Přilejte mléko a bez přestání míchejte, dokud omáčka nezačne bublat. Přidejte špetku soli a muškátového oříšku. Zakryjte pánev a vařte 10-15 minut. Z času na čas promíchejte, aby se hmota nelepila na pánev, dokud omáčka nezhoustne.
Na druhé pánvi zatím opečte mleté maso. Stačí přidat trochu soli a pepře. V tomto případě bude masová chuť příjemně prostupovat tou bešamelovou, proto není potřeba nijak kořenit. Osobně přidávám ještě na půlměsíčky nakrájenou salsicciu. Je možné, že vám zůstala ještě z předchozího receptu Pasta ricotta e salsiccia, tak ji dobře zužitkujete.
Mezitím dejte vařit těstoviny, jak jinak než do stavu al dente. Až budou hotové, sceďte a s troškou vody z těstovin přidejte k masu na pánev a promíchejte. Rovnou přilejte i bešamelovou omáčku a znova promíchete.