Vaječná omeleta se špenátem a Šmakounem
Na 2 porce budeme potřebovat:
- 6 cherry rajčátek
- 3 vejce
- 1 balení čerstvého špenátu
- 1 uzený Šmakoun
- 1 lžíce smetany
- 1 cibule
- 1 velký stroužek česneku
- sůl a čerstvě mletý pepř
- olivový olej
Postup:
Na pánvičce rozpálíme olej a orestujeme na něm na kousky nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme opláchnutý a osušený špenát a na kousky nakrájený Šmakoun, osolíme, opepříme a mícháme, až špenát zavadne. Přidáme sůl a pepř a na půlky nakrájená rajčátka. Ještě minutku restujeme a stáhneme z plotny.
V hrnečku smícháme vejce se smetanou, osolíme a půlku jich vylijeme na malou pánvičku. Poklademe polovinou špenátové směsi a na mírném ohni necháme vejce ztuhnout.
Tip:
Pokud chcete mít povrch omelety důkladně ztuhlý, můžete pánvičku vložit na chvilku pod rozpálený gril nebo přežehnout vršek flambovací pistolí 😛