Tento dezert je úžasně osvěžující, lehce sladký a naprosto lahodný. Je lepší jej udělat den předem, aby se rozležel.

  • 500 g mascarpone
  • 300 g zakysané smetany
  • 2 plechovky mandarinkového kompotu
  • 1 pomeranč
  • 3 lžičky cukru s vanilkou
  • 1 cukrářské piškoty
  • strouhaný kokos na posypání

Do pekáčku o rozměru 18 x 28 cm vyložíme polovinu balení cukrářských piškot a vymačkáme na ně trochu šťávy z pomeranče. Mascarpone smícháme se zakysanou smetanou a cukrem a polovinu hmoty rozetřeme na piškoty. Z kompotu slijeme šťávu a mandarinky vyskládáme těsně vedle sebe na krém. Na mandarinky rozložíme zbytek piškot, které opět pokapeme vydatně šťávou z pomeranče a navrch rozetřeme zbytek krému. Pekáčkem párkrát bouchneme o stůl, aby krém protekl mezi piškoty a povrch hustě posypeme strouhaným kokosem. Překryjeme potravinářskou fólii a necháme v lednici několik hodin proležet.