Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 60 g másla
  • 4 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 kostky zeleninového bio bujónu
  • 1,5 dl bílého vína
  • 1 snítka rozmarýny
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • pepř, chilli, příp. sůl na dochucení
  • 1,4 l vody
  • olivový olej, 2 rohlíky a kousek parmezánu a vršky rozmarýny na ozdobení

Postup:

V kastrolu rozpustíme máslo. Přidáme na kroužky nakrájenou cibuli, plátky česneku, zasypeme cukrem a za častého míchání restujeme, až je cibule tmavě zlatá. To je opravdu důležité, aby měla polévka tmavou barvu. Hodně často mícháme, aby se cibule nepřipálila. Zalijeme vínem a necháme vydusit. Zasypeme moukou, orestujeme a zalijeme vlažnou vodou. Přidáme snítku rozmarýny, chilli, pepř a bujón a vaříme asi 15 minut.

Rozpálíme gril v troubě. Na pánvi na olivovém oleji opečeme z obou stran na kolečka nakrájené rohlíky. Každý kousek posypeme strouhaným parmezánem, vyskládáme na pekáč a necháme pod grilem zapéct cca 2 min.. Toustíčky napícháme na špejle položíme na talíř. Zbytkem sýru můžeme posypat polévku. Ozdobíme rozmarýnou.