Vím, že po pořádném bramboráku musí být mastná pusa, prsty, triko a tak… Zkuste ale někdy upéct bramborák téměř nasucho. Žaludek bude blahem bez sebe a navíc nebudete mít začuněnou kuchyň 🙂

Na cca 15 bramboráků budeme potřebovat:

  • 5 větších brambor
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 vejce
  • sůl, pepř
  • olej

Postup:

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přendáme je na síto, propláchneme studenou vodou a důkladně z nich vymačkáme tekutinu. Překlopíme je zpět do mísy, přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, zasypeme majoránkou a promícháme. Ochutnáme, je-li směs dost výrazná (soli dáváme víc než do běžného jídla, protože brambory soli nějak záhadně berou chuť). Jsme-li spokojeni, přidáme vejce, mouku a promícháme.

Péct můžeme buď v oleji nebo téměř nasucho na teflonové nebo keramické pánvi. Já je peču na palačinkovači se lžičkou oleje na každou várku, takže jsou trochu i dietní 🙂