Sladký sirup na kašel, chrapot a bolení v krku, dlouhými léty prověřený přírodní lék. Cibule totiž obsahuje silice, které mají antibiotické a antimykotické účinky a hubí bakterie. Můžeme jej podávat i dětem již od 1 roku. Dávka pro dospělé je 3-5 lžic denně, pro děti 1-3 lžíce denně. Připravuji sirup vždy na každý den čerstvý. Většinou se používá žlutá cibule, ale dnes jsem zkusila z cibule červené a řekla bych, že má víc šťávy.

  •  2 červené cibule
  •  2 polévkové lžíce třtinového cukru (lze použít i med)

Cibuli nakrájíme na kostičky, prosypeme cukrem. Dáme do misky, přikryjeme miskou stejné velikosti a zatížíme něčím hodně těžkým. Již za půl hodiny se začne tvořit šťáva. Sirup by se měl užívat týden. Z této dávky bylo trošku víc než velký panák sirupu.

cibulenasirup

cibulovysirup