Zavařovala jsem už jako malá holka s babičkou, a protože se nám párkrát z nepochopitelných důvodů zpracovaná úroda zkazila, marmelády dělám už jen s Gelfixem.

Co budeme potřebovat na 4 menší skleničky:

  • 1 litr šťávy vymačkané z ostružin
  • Gelfix 3:1
  • 350 g cukru

Postup:

Na strojku tutti frutti vymačkáme šťávu z ostružin, přelijeme do kastrolu, který položíme na rozptylovač plamene a přivedeme k varu. 2 lžíce cukru smícháme s Gelfixem a promícháme se šťávou. Povaříme asi minutu a přidáme zbytek cukru. V návodu Gelfixu je napsáno, že následně se ovoce nechá vařit ještě asi 5 minut, ale nechávám už jen asi 3 minuty a plním do horkých vyvařených skleniček. Po naplnění okraj skleniček očistím mokrým a i suchým hadříkem, zavíčkuju a otočím dnem vzhůru.