Ostružinová marmeláda
Zavařovala jsem už jako malá holka s babičkou, a protože se nám párkrát z nepochopitelných důvodů zpracovaná úroda zkazila, marmelády dělám už jen s Gelfixem.
Co budeme potřebovat na 4 menší skleničky:
- 1 litr šťávy vymačkané z ostružin
- Gelfix 3:1
- 350 g cukru
Postup:
Na strojku tutti frutti vymačkáme šťávu z ostružin, přelijeme do kastrolu, který položíme na rozptylovač plamene a přivedeme k varu. 2 lžíce cukru smícháme s Gelfixem a promícháme se šťávou. Povaříme asi minutu a přidáme zbytek cukru. V návodu Gelfixu je napsáno, že následně se ovoce nechá vařit ještě asi 5 minut, ale nechávám už jen asi 3 minuty a plním do horkých vyvařených skleniček. Po naplnění okraj skleniček očistím mokrým a i suchým hadříkem, zavíčkuju a otočím dnem vzhůru.
One thought on “Ostružinová marmeláda”
Comments are closed.