Krémová polévka z červené čočky
Na 4 porce budeme potřebovat:
- 250 ml kokosového mléka
- 200 g červené čočky (předem se nenamáčí)
- 2 zeleninový bio bujon
- 1 l vody
- 1 větší brambor
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 cm čerstvého zázvoru
- římský kmín
- mletý koriandr
- kari koření
- chilli
- olej
Na ozdobení
- slunečnicová a dýňová semínka
- kvalitní olej
Postup:
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, tenké plátky zázvoru a česneku a orestujeme. Brambor oloupáme, nakrájíme na kostičky a přihodíme k cibuli. Okořeníme chilli, koriandrem, kari kořením a římským kmínem. Přidáme propláchnutou čočku. Ještě chvilku restujeme, poté přilijeme horkou vodu a uvaříme doměkka. Trvá to cca 15 minut. Uvařenou polévku rozmixujeme ponorným mixérem, zjemníme kokosovým mlékem a ještě chvilku povaříme.
Tip:
Na talíři můžeme pokapat kvalitním olejem (použila jsem makový) a posypat nasucho opraženými semínky.