Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 250 ml kokosového mléka
  • 200 g červené čočky (předem se nenamáčí)
  • 2 zeleninový bio bujon
  • 1 l vody
  • 1 větší brambor
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 cm čerstvého zázvoru
  • římský kmín
  • mletý koriandr
  • kari koření
  • chilli
  • olej

Na ozdobení

  • slunečnicová a dýňová semínka
  • kvalitní olej

Postup:

V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, tenké plátky zázvoru a česneku a orestujeme. Brambor oloupáme, nakrájíme na kostičky a přihodíme k cibuli. Okořeníme chilli, koriandrem, kari kořením a římským kmínem. Přidáme propláchnutou čočku. Ještě chvilku restujeme, poté přilijeme horkou vodu a uvaříme doměkka. Trvá to cca 15 minut. Uvařenou polévku rozmixujeme ponorným mixérem, zjemníme kokosovým mlékem a ještě chvilku povaříme.

Tip:

Na talíři můžeme pokapat kvalitním olejem (použila jsem makový) a posypat nasucho opraženými semínky.