Tagliatelle s medvědím česnekem a modrým sýrem
Na 4 porce budeme potřebovat:
- 400 g chlazených těstovin
- 300 g cherry rajčátek
- 60 g posekaných vlašských ořechů
- 60 g modrého plísňového sýra
- 2 lžíce medvědího pesta
- svazek medvědího česneku
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olej
Postup:
Medvědí pesto si připravíme následovně: na hrst kešu ořechů dáme velkou hrst medvědího česneku a promixujeme. Přidáme 2 lžíce olivového oleje, trochu soli a ještě promixujeme. Co nespotřebujeme do receptu, přendáme do malé skleničky, zakápneme trošičkou oleje, uzavřeme a uchováme v lednici.
Rajčátka omyjeme a nakrájíme na půlky. Medvědí česnek pokrájíme na kousky. Modrý sýr nakrájíme na malé kostičky.
Ve vroucí osolené vodě uvaříme dle návodu chlazené těstoviny.
Ve velkém kastrolu rozehřejeme trošičku oleje a opečeme na něm ořechy. Přisypeme rajčátka a promícháme.
Slijeme těstoviny, ale asi 2 lžíce vody v nich ještě necháme. Překlopíme je i s touto vodou k ořechům. Přisypeme kostičky sýra a promícháme. Stáhneme z plotny, ochutíme medvědím pestem a pokrájenými lístky, opepříme, osolíme a promícháme.
Ihned podáváme.
Tento recept byl připraven exkluzivně pro časopis Bylinky revue.