Na cca 4 porce budeme potřebovat:

  • 2 batáty
  • 2 velké lahůdkové cibulky
  • 2 velké stroužky česneku
  • 2 lžíce worchestru
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce kečupu
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička červené kari pasty nebo chilli koření (dle chuti)
  • čerstvě mletý pepř
  • citrónová šťáva
  • olivový olej
  • veka

Postup:

Batáty omyjeme, položíme na pečící papír a pečeme na mřížce v troubě rozehřáté na 180 st. C po dobu cca 45 minut. Zchladlé batáty oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy.

Česnek oloupeme a nakrájíme na kousky. Na malou pánvičku kápneme olej a orestujeme na něm česnek dorůžova. Ke konci restování přidáme rozpustit kari pastu nebo rozvonět chilli koření, a také papriku. Přidáme k batátům. Cibulku, včetně zelené části také nakrájíme do mísy. Ochutíme kečupem, hořčicí, worchestrem, solí a čerstvě mletým pepřem. Chuť doladíme citrónovou šťávou.

Tip:

Komu nevadí čerstvý česnek, může dát česnek čerstvý, prolisovaný. Na oleji nechá jen rozvonět koření.