Tataráček z batátů
Na cca 4 porce budeme potřebovat:
- 2 batáty
- 2 velké lahůdkové cibulky
- 2 velké stroužky česneku
- 2 lžíce worchestru
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžička červené kari pasty nebo chilli koření (dle chuti)
- čerstvě mletý pepř
- citrónová šťáva
- olivový olej
- veka
Postup:
Batáty omyjeme, položíme na pečící papír a pečeme na mřížce v troubě rozehřáté na 180 st. C po dobu cca 45 minut. Zchladlé batáty oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy.
Česnek oloupeme a nakrájíme na kousky. Na malou pánvičku kápneme olej a orestujeme na něm česnek dorůžova. Ke konci restování přidáme rozpustit kari pastu nebo rozvonět chilli koření, a také papriku. Přidáme k batátům. Cibulku, včetně zelené části také nakrájíme do mísy. Ochutíme kečupem, hořčicí, worchestrem, solí a čerstvě mletým pepřem. Chuť doladíme citrónovou šťávou.
Tip:
Komu nevadí čerstvý česnek, může dát česnek čerstvý, prolisovaný. Na oleji nechá jen rozvonět koření.