Na 5 porcí budeme potřebovat:

  • 5 větších a silnějších plátků libové krkovice

Marináda

  • 1 dl oleje
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžička medu
  • čerstvě mletý pepř
  • několik lístků šalvěje

A ještě

  • 3 větší cibule
  • 3 velké stroužky česneku
  • sůl
  • olej

Máslové brambory

  • 8 brambor
  • 60 g másla
  • sůl

Postup:

V uzavíratelné krabičce smícháme olej, med, citrónovou šťávu, posekanou chilli papričku, pepř a pokrájenou šalvěj. Přidáme maso, které naklepeme paličkou. Plátky smočíme v marinádě, zavíčkujeme a necháme odpočinout, nejlépe přes noc.

Před přípravou cibuli nakrájíme na proužky a česnek na plátky. Plátky masa osolíme. Ve velkém kastrolu rozpálíme olej a plátky z obou stran rychle opečeme. Navrstvíme je na stranu kastrolu a na volné ploše orestujeme cibuli s česnekem. Plátky zpět rozložíme na orestovanou cibuli, zalijeme zbytkem marinády rozředěné cca 1 dl teplé vody, přikryjeme pokličkou a 40 minut pečeme v troubě při 200 st. C.

Občas do trouby nakoukneme, jestli se nám voda nevypařila. Po této době sundáme pokličku, plátky otočíme a odkryté dopečeme ještě 20 minut. Po této době by měla být šťáva tak akorát zredukovaná.

V mezičase si uvaříme oloupané, osolené brambory. Z hotových slijeme vodu, vložíme máslo a nahrubo rozšťoucháme.