Krémová polévka z máslové dýně
Dýňovou polévku jsem dělala dosud jen z dýně hokkaidó. Toto je premiéra. Polévka je také moc dobrá, přijde mi trošku méně sladká, avšak oproti hokkaidó má máslová dýně tu nevýhodu, že se musí loupat 😀
Na 4 porce budeme potřebovat:
- 1 malá máslová dýně
- 1 cibule
- 30 g másla
- 2 bobkové listy
- 2 kuličky nového koření
- 2 kostky bujonu Wuerzl
- 1,3 l vody
- 1 dl šlehačky
- dýňová semínka na ozdobu
Postup:
Dýni opláchneme, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a zpěníme na másle. Přidáme kousky dýně, nové koření a bobkový list a chvíli restujeme. Zalijeme horkou vodou, přidáme bujon a vaříme do změknutí, cca 15 minut. Potom polévku rozmixujeme a doplníme šlehačkou. Je-li moc hustá, rozředíme trochou vařící vody a případně dochutíme. Na talíři ozdobíme dýňovými semínky.