Na 4 palačinky budeme potřebovat:

Na těsto

  • 70 g hladké mouky
  • 200 ml mléka
  • 2 vejce
  • 2 lžíce tekutého másla
  • špetka soli
  • olej

Na náplň

  • 300 g hlívových kloboučků
  • 80 g čedaru
  • 4 stroužky česneku
  • 4 vejce
  • 1 cibule
  • petrželová nať
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • olej

Postup:

Z mléka, mouky, vajec, rozpuštěného másla a špetky soli vyšleháme metličkou nebo ponorným šlehačem hladké palačinkové těsto. Na ploché pánvi usmažíme 4 větší palačinky (nedám dopustit na elektrický palačinkovač).

Na jiné pánvi orestujeme na trošce oleje pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme očištěné a pokrájené plodnice hlívy. Osolíme, opepříme a restujeme. Když jsou houby hotové, stáhneme je z ohně, vsypeme nahrubo nastrouhaný sýr a promícháme.

Na teflonovou pánev dáme trošku oleje, a když je rozehřátý, vyklepneme na něj 4 vejce (pokud se vejdou najednou). Osolíme, opepříme a upečeme volská oka. Volská oka dělám také na palačinkovači a rovnou nasucho.

Palačinky rozdělíme na talíře, doprostřed dáme trochu hlívové směsi, okraje přehneme a navrch položíme volské oko. Posypeme lístečky petrželky.