Palačinky s hlívou ústřičnou a volským okem
Na 4 palačinky budeme potřebovat:
Na těsto
- 70 g hladké mouky
- 200 ml mléka
- 2 vejce
- 2 lžíce tekutého másla
- špetka soli
- olej
Na náplň
- 300 g hlívových kloboučků
- 80 g čedaru
- 4 stroužky česneku
- 4 vejce
- 1 cibule
- petrželová nať
- sůl, čerstvě mletý pepř
- olej
Postup:
Z mléka, mouky, vajec, rozpuštěného másla a špetky soli vyšleháme metličkou nebo ponorným šlehačem hladké palačinkové těsto. Na ploché pánvi usmažíme 4 větší palačinky (nedám dopustit na elektrický palačinkovač).
Na jiné pánvi orestujeme na trošce oleje pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme očištěné a pokrájené plodnice hlívy. Osolíme, opepříme a restujeme. Když jsou houby hotové, stáhneme je z ohně, vsypeme nahrubo nastrouhaný sýr a promícháme.
Na teflonovou pánev dáme trošku oleje, a když je rozehřátý, vyklepneme na něj 4 vejce (pokud se vejdou najednou). Osolíme, opepříme a upečeme volská oka. Volská oka dělám také na palačinkovači a rovnou nasucho.
Palačinky rozdělíme na talíře, doprostřed dáme trochu hlívové směsi, okraje přehneme a navrch položíme volské oko. Posypeme lístečky petrželky.