Mexická směs s cuketou
Na 3 porce budeme potřebovat:
- 150 g uvařených červených fazolí
- 100 g malé cukety
- 100 g mraženého hrášku
- 3 střední brambory
- 2 velká rajčata
- 1 cibule
- 1 velký stroužek česneku
- 1 zelená tlustostěnná paprika
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžička maizeny
- 1 dl vody
- trocha sojovky
- chilli koření dle chuti
- sůl
Postup:
Červené fazole propláchneme vodou, necháme máčet přes noc. Ráno vodu vyměníme a fazole uvaříme v neosolené vodě doměkka. Trvá to skoro hodinu a půl. Doporučuju proto vařit vždy celý sáček, vychladlý zbytek naporcovat do pytlíků a uchovat v mrazáku na další využití. Pokud nechcete ztráce čas s přípravou fazolí, zkuste použít konzervičku. Naložené fazole ale přidejte do jídla až před koncem úpravy.
V kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme pokrájenou cibuli s česnekem mírně dozlatova. Přidáme brambory pokrájené na kostičky, fazole a dál restujeme. Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme. Nakrájíme je na kousky a přidáme do kastrolu spolu s pokrájenou paprikou a cuketou. Přiklopíme pokličkou a dusíme. Po pár minutách přihodíme hrášek, okořeníme a osolíme. Ochutnáme brambor, jestli už je měkký. Přibližně 3 minuty před koncem úpravy smícháme vodu s maizenou a sojovkou a vlijeme do směsi. Promícháme a necháme ještě chvilinku podusit.