Cuketa patří do rodiny tykvovitých. Její ségra je dýně, nebo, chcete-li, tykev a brácha patizon. Ať sáhnete po komkoli z této podařené rodinky, neuděláte chybičku 🙂

Na 2 porce budeme potřebovat:

  • 500 g cukety
  • 30 g hladké mouky
  • 20 g kukuřičného škrobu
  • 3 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 1 lžička hrubě mletého kari
  • sůl
  • olej (použila jsem kokosový)

Postup:

Cuketu omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Osolíme, promícháme a necháme na cedníku vypotit asi půl hodiny. Ke konci ještě vymačkáme puštěnou šťávu. Přidáme kari koření a česnek, ochutnáme, je-li směs dost chuťově výrazná a přidáme vejce, mouku a škrob. Důkladně zamícháme a na teflonové pánvi, na trošce oleje, smažíme malé placičky. Smažila jsem na palačinkovači a šlo to výborně.

Na talíři obložíme spoustou zeleniny.