Cuketové placičky s kari
Cuketa patří do rodiny tykvovitých. Její ségra je dýně, nebo, chcete-li, tykev a brácha patizon. Ať sáhnete po komkoli z této podařené rodinky, neuděláte chybičku 🙂
Na 2 porce budeme potřebovat:
- 500 g cukety
- 30 g hladké mouky
- 20 g kukuřičného škrobu
- 3 stroužky česneku
- 1 vejce
- 1 lžička hrubě mletého kari
- sůl
- olej (použila jsem kokosový)
Postup:
Cuketu omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Osolíme, promícháme a necháme na cedníku vypotit asi půl hodiny. Ke konci ještě vymačkáme puštěnou šťávu. Přidáme kari koření a česnek, ochutnáme, je-li směs dost chuťově výrazná a přidáme vejce, mouku a škrob. Důkladně zamícháme a na teflonové pánvi, na trošce oleje, smažíme malé placičky. Smažila jsem na palačinkovači a šlo to výborně.
Na talíři obložíme spoustou zeleniny.