Barevný a lahodný salát s nivou a ořechy si můžete dát s opečeným toustíkem jako lehký oběd nebo večeři.

  • hrst salátu polníček
  • hrst rukoly
  • 1/2 bílé ředkve daikon
  • 2 červené kapie
  • 10 vlašských ořechů
  • kousek nivy
  • šťáva z půlky citronu
  • 2 lžíce jablečného koncentrátu
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • trochu konopného oleje
  • trochu olivového oleje
  • sůl

Listy salátů opereme ve vodě, dáme do mísy. Daikon omyjeme, oloupeme a nastrouháme (V-krouhač). Kapii omyjeme, vysemínkujeme a nakrájíme na kousky. Zeleninu smícháme. Citronovou šťávu vymačkáme do hrnečku, přidáme sůl, jablečný koncentrát, javorový sirup a oleje a vidličkou vyšleháme. Zeleninu nandáme na talíře, polijeme zálivkou a posypeme vyloupanými a posekanými ořechy a  nastrouhanou nivou.