Cuketový salát s hermelínem a schwarzwaldskou šunkou
Zajímalo by mě, kdo první objevil sýr v kožichu. Tutově to byla nějaká nepozorná hospodyňka, která přehlédla ve sklípku uskladněný syreček 🙂
Na 2 porce budeme potřebovat:
- 2 menší cukety
- 4 plátky schwarzwaldské šunky
- 1 hermelín
- 2 stroužky česneku
- hrst máty
- sůl, čerstvě mletý pepř
- olej
- citronová šťáva
Postup:
Cukety omyjeme a nastrouháme podélně na plátky, případně nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky a velmi jemně osolíme. Na grilovací pánev nalijeme trošku oleje a plátky na ní z obou stran opečeme dozlatova.
Hermelín nakrájíme na malé kostičky a přendáme do misky. Olej z opečených cuket odsajeme rychle do ubrousku a ještě teplé rozkrájíme na širší nudličky. Přisypeme k hermelínu. Na pánvi opečeme i na plátky rozkrájený česnek a plátky šunky. Opečenou šunku taky nakrájíme na kusy a spolu s česnekem přidáme k salátu. Opepříme, dochutíme citronovou šťávou a posekanou mátou. Dle chuti případně dosolíme.