Zajímalo by mě, kdo první objevil sýr v kožichu. Tutově to byla nějaká nepozorná hospodyňka, která přehlédla ve sklípku uskladněný syreček 🙂

Na 2 porce budeme potřebovat:

  • 2 menší cukety
  • 4 plátky schwarzwaldské šunky
  • 1 hermelín
  • 2 stroužky česneku
  • hrst máty
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • olej
  • citronová šťáva

Postup:

Cukety omyjeme a nastrouháme podélně na plátky, případně nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky a velmi jemně osolíme. Na grilovací pánev nalijeme trošku oleje a plátky na ní z obou stran opečeme dozlatova.

Hermelín nakrájíme na malé kostičky a přendáme do misky. Olej z opečených cuket odsajeme rychle do ubrousku a ještě teplé rozkrájíme na širší nudličky. Přisypeme k hermelínu. Na pánvi opečeme i na plátky rozkrájený česnek a plátky šunky. Opečenou šunku taky nakrájíme na kusy a spolu s česnekem přidáme k salátu. Opepříme, dochutíme citronovou šťávou a posekanou mátou. Dle chuti případně dosolíme.