Na 4-5 porcí budeme potřebovat:

  • 250 g kysanéno zelí
  • 100 g kvalitní klobásky
  • 3 brambory
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 zeleninové bio bujóny
  • 2 bobkové listy
  • 2 kuličky nového koření
  • 1 plná lžíce sladké papriky
  • 1 cibule
  • chilli, kmín
  • zakysaná smetana na ozdobu
  • olej

Postup:

Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli a česnek, přidáme na kolečka nakrájenou klobásku, oloupané, na kostičky nakrájené brambory a koření. Chvíli restujeme. Zaprášíme moukou, rozředíme vlažnou vodou (cca 1,3 l), přidáme bujónové kostky, důkladně promícháme a necháme od doby varu asi 10 minut povařit.

Když jsou brambory téměř měkké, přidáme okapané a pokrájené zelí. Pokud je zelí hodně kyselé, půlku z něj propláchneme studenou vodou. Společně povaříme dalších 5 minut. Na talíři ozdobíme kysanou smetanou.