Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 2 bílé papriky
  • 7 plně vyzrálých rajčat
  • 1 červená cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 salátová okurka
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • kousek chilli papričky
  • hrubě mletý pepř
  • sůl
  • šťáva z 1 limetky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • na ozdobení: bazalka, olivový olej a sýr parmazánového typu

Postup:

Zeleninu omyjeme, slupku rajčat nakrojíme do kříže a spaříme vroucí vodou. Slupku sloupneme, rajčata překrojíme, vykrojíme bubáka a dáme do mixéru. Přidáme i papriky nakrájené na kousky, kousek chilli papričky. Také oloupanou, pokrájenou okurku, rozkrájenou cibuli, prolisovaný česnek a rozmixujeme. Ochutíme kořením, cukrem a limetkou. Pokud nám čerstvý česnek dělá v břiše neplechu, prolisujeme jej, a předem orestujeme v kastrůlku na kapičce oleje.  Vše promixujeme ještě jednou a necháme v lednici pořádně vychladit. Podáváme ozdobené bazalkou, pokapané olivovým olejem a posypané pár hoblinkami sýru.