Polévka ze zeleného chřestu
Na 3 porce budeme potřebovat:
- 1 balení zeleného chřestu
- 1 menší cibule
- 30 g másla
- 1 dl šlehačky
- 1 bujónová zeleninová bio kostka
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl, pepř
- 1 l vody
Postup:
V kastrolu na másle zesklovatíme pokrájenou cibuli, přidáme lžíci hladké mouky, chvilku zasmažíme a nalijeme 1 litr studené vody. Důkladně rozmícháme. Chřest omyjeme a odstraníme dřevnaté konce. Odkrájíme poupata, která si schováme na ozdobení polévky. Stonky rozkrájíme na kousky a vložíme do vody v kastrolu. Přidáme bujón, sůl a pepř a vaříme asi 10 minut. Potom polévku rozmixujeme, přidáme poupata a vaříme ještě 3 – 5 minut. Nakonec zjemníme smetanou.