Marokánky
Díky názvu marokánky neutají svůj původ. Nevím ja vy, ale my je zbožňujeme, a to i bez hašiše, který prý patří do originální receptury 🙂
Co budeme potřebovat (necelé dva plechy):
- 300 g směsi mandlí, burských oříšků, vlašských ořechů, rozinek, datlí, sušených meruněk a kandovanou kůru
- 250 ml plnotučného mléka
- 40 g hladké mouky (příp. rýžové pro bezlepkáře)
- 30 g cukru
- špetka vanilkového prášku nebo dřeně z lusku
- špetka soli
Poleva
- 100 g kvalitní hořké čokolády
- 1 lžička kakaového másla nebo másla
Postup:
Ve vodní lázni svaříme za stálého míchání metličkou dohusta mléko s cukrem, moukou a solí. Veškeré oříšky, datle a meruňky pokrájíme a sypeme do připravené kaše. Přidáme i rozinky a kandovanou citrusovou kůru.
Plech vyložíme pečícím papírem a lžičkami tvoříme malé placičky. Upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C asi 12 minut, než začnou marokánky růžovět.
Vychladlé můžeme namáčet v čokoládě.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s tukem a spodní část marokánek v ní namáčíme. Necháme zaschnout vzhůru nohama.