Díky názvu marokánky neutají svůj původ. Nevím ja vy, ale my je zbožňujeme, a to i bez hašiše, který prý patří do originální receptury 🙂

Co budeme potřebovat (necelé dva plechy):

  • 300 g směsi mandlí, burských oříšků, vlašských ořechů, rozinek, datlí, sušených meruněk a kandovanou kůru
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 40 g hladké mouky (příp. rýžové pro bezlepkáře)
  • 30 g cukru
  • špetka vanilkového prášku nebo dřeně z lusku
  • špetka soli

Poleva

  • 100 g kvalitní hořké čokolády
  • 1 lžička kakaového másla nebo másla

Postup:

Ve vodní lázni svaříme za stálého míchání metličkou dohusta mléko s cukrem, moukou a solí. Veškeré oříšky, datle a meruňky pokrájíme a sypeme do připravené kaše. Přidáme i rozinky a kandovanou citrusovou kůru.

Plech vyložíme pečícím papírem a lžičkami tvoříme malé placičky. Upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C asi 12 minut, než začnou marokánky růžovět.

Vychladlé můžeme namáčet v čokoládě.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s tukem a spodní část marokánek v ní namáčíme. Necháme zaschnout vzhůru nohama.