Na 3 plechy budeme potřebovat:

  • 200 g mandlí
  • 120 g másla
  • 100 g ovesných vloček
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g javorového sirupu
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžička psyllia
  • vanilkový prášek (dřeň z lusku)
  • kůra z půlky bio citrónu
  • špetka soli

Poleva

  • 100 g kvalitní hořké čokolády
  • 100 g kvalitní bílé čokolády
  • 1 lžičky kakaového másla (kokosového tuku, příp. ztuženého tuku)

Postup:

Mandle spaříme vroucí vodou a oloupeme. Nasucho opražíme na pánvi, až se rozvoní. Pak necháme zchladnout a rozsekáme v sekáčku na mouku (příp. v mixéru nebo mlejnku). Citrón vydrbeme kartáčkem pod teplou vodou a nastrouháme kůru na jemném struhadle. Vločky také rozsekáme na mouku. V míse smícháme všechny suché ingredience. Přidáme změklé máslo, javorový sirup, citrón a promícháme v jemné těsto. Pokud máte kuchyňského robota, je to práce přesně pro něj. Těsto zabalíme do mikroténu a necháme přes noc odpočinout v lednici.

Druhý den na lehce pomoučené kuchyňské lince vyvalujeme na placku tenkou asi 2 mm a vykrajujeme hvězdičky. Pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a následně pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C po dobu 8-10 minut dorůžova.

Ve vodní lázni rozehřejeme čokolády s kouskem tuku. Na každou hvězdičku kápneme bílou i hnědou čokoládu a špejlí roztáhneme do špiček. Co hvězdička, to originál 🙂

Tip:

Těsto se skvěle rozvaluje, když přes něj při rozvalování položíme igelitový sáček.