Barevné karbanátky z trouby s máslovým hráškem
Na 3 porce budeme potřebovat:
- 500 g libového mletého vepřového masa
- 50 g mraženého hrášku
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce Hrašky na zahuštění (příp. hladké mouky)
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 1 tenkostěnná červená kapie
- 1 velká lahůdková cibulka
- 1 lžíce majoránky
- 1 vejce
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Příloha
- 300 g mraženého hrášku
- 50 g másla
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup:
Maso přendáme do mísy a smícháme s hráškem, drobně nakrájenou kapií, lisovaným česnekem, hořčicí, Hraškou, vejce a solí. Přidáme na kroužky nakrájenou lahůdkovou cibulku, včetně celé zelené části, a také pepř a majoránku. Důkladně promícháme a utvoříme 10 karbanátků, které narovnáme na plech na pečící papír. Dáme do trouby vyhřáté na 180 st. C na cca 35 minut.
Mezitím si na másle orestujeme hrášek, který dle chuti osolíme a opepříme.