Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 500 g libového mletého vepřového masa
  • 50 g mraženého hrášku
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce Hrašky na zahuštění (příp. hladké mouky)
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 tenkostěnná červená kapie
  • 1 velká lahůdková cibulka
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 vejce
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Příloha

  • 300 g mraženého hrášku
  • 50 g másla
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup:

Maso přendáme do mísy a smícháme s hráškem, drobně nakrájenou kapií, lisovaným česnekem, hořčicí, Hraškou, vejce a solí. Přidáme na kroužky nakrájenou lahůdkovou cibulku, včetně celé zelené části, a také pepř a majoránku. Důkladně promícháme a utvoříme 10 karbanátků, které narovnáme na plech na pečící papír. Dáme do trouby vyhřáté na 180 st. C na cca 35 minut.

Mezitím si na másle orestujeme hrášek, který dle chuti osolíme a opepříme.

File 04.05.16 23 57 46