Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 3  krůtí řízky
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžička ústřičné omáčky
  • čerstvě mletý pepř
  • trošku bílého vína a kousek másla na šťávu

Máslová zelenina

  • 1 balení mražené máslové zeleniny

Batátové chipsy

  • 1 batáta
  • olej
  • sůl

Postup:

Maso mírně naklepeme, je-li to potřeba a nakrájíme na medailonky. V misce smícháme olej se sójovou a ústřičnou omáčkou a pepřem a medailonky do něj naložíme. Necháme pár minut odležet.

Mezitím oškrábeme batát a nakrájíme na slabá kolečka. Je prima použít nějaké „udělátko“, já krájela na kráječi na chleba :). Na pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a plátky babát na něm postupně z obou stran osmažíme, až se začnou na potvrchu tvořit puchýřky. Osmažené plátky pokládáme na papírový ubrousek. Ještě teplé posolíme.

Na jiné pánvi připravíme zeleninu dle návodu, mělo by to trvat asi 6 minut.

Na třetí pánvi rozpálíme kapičku oleje a osmažíme na ní medailonky dozlatova, cca 3 minuty z každé strany. Hotové přendáme na nahřátý talíř. Do výpeku kápneme trošku vína, necháme zpěnit a přihodíme oříšek másla. Je-li šťáva málo slaná, přisolíme. Máslo necháme rozpustit.