Všude se píše, kolik roste hřibů, ale v našem lese jsou jen bedly, hadovky smrduté a pýchavky.

Na 1 porci budeme potřebovat:

  • bedlová poupátka nebo i dospělejší plodnice
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 50 g slaniny
  • kmín, majoránka
  • sojová omáčka (v rozprašovači)
  • 10 g sýru parmazánového typu
  • olej

Postup:

Bedly zbavíme nožiček a očistíme. Narovnáme do olejem vytřené zapékací misky a naplníme. Na trošce oleje orestujeme na kousky nakrájenou slaninu s kousky cibule a česneku. Přidáme kmín a majoránku. Plodnice postříkáme sojovou omáčkou, navrstvíme na ně náplň a vložíme do trouby pod gril rozehřátý na 180 st. na 20 minut. Potom posypeme strouhaným sýrem a ještě 5 – 10 minut zapečeme.