Zapečené bedly
Všude se píše, kolik roste hřibů, ale v našem lese jsou jen bedly, hadovky smrduté a pýchavky.
Na 1 porci budeme potřebovat:
- bedlová poupátka nebo i dospělejší plodnice
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 50 g slaniny
- kmín, majoránka
- sojová omáčka (v rozprašovači)
- 10 g sýru parmazánového typu
- olej
Postup:
Bedly zbavíme nožiček a očistíme. Narovnáme do olejem vytřené zapékací misky a naplníme. Na trošce oleje orestujeme na kousky nakrájenou slaninu s kousky cibule a česneku. Přidáme kmín a majoránku. Plodnice postříkáme sojovou omáčkou, navrstvíme na ně náplň a vložíme do trouby pod gril rozehřátý na 180 st. na 20 minut. Potom posypeme strouhaným sýrem a ještě 5 – 10 minut zapečeme.