Znáte to, jsou určité věci mezi nebem a zemí, které vás prostě chytí za srdce, a tak nějak jim přirozeně důvěřujete. Já toto mám s konopím. Teda, aby bylo jasno, myslím tím konopí, které má obsah THC pod 0,3 procenta  🙂

Konopí je prostě moje srdeční záležitost. Léta používám konopné produkty v péči o pleť svojí i pleť mých klientek a vždycky odvedly skvělou práci. Proto mě potěšilo, že se na mě obrátil zástupce firmy Carun, zda bych jejich konopné produkty vyzkoušela při vaření. Nabídku jsem přijala moc ráda. Vzrůstá ve mně totiž přesvědčení, že konopí seté je rostlina budoucnosti.

Konopí, kanabinoidy a propojení s naším tělem

Nebudu vypisovat všechny oblasti, kde konopí hraje prim. Do konce článku by dočetl jen otrlý jedinec. Je dobré ale vědět, že v těle vyšších živočichů, ano, i v našem, se nachazí kanabinoidní receptory.

Kanabinody jsou pro naše zdraví zásadní. A to jak pro rozmnožování, příjem potravy, imunitu, odolnost proti stresu, fungování srdíčka, dýchání, tak i pro spoustu dalších životně důležitých funkcí. Není proto náhodou, že si určitý typ kanabinoidů – konkrétně endokanabinoidy – tělo samo vytváří. S naším hektickým způsobem života však stěží drží krok, a je proto rozumné přijímat kanabinoidy i zvenčí. Jediný přirozený zdroj kanabinoidů je právě konopí. Nemyslete si, že se všechny naše receptory klepou na to, až si zahulíme 😀 . Ne ne, spokojí se klíďo s tím, že do svého jídelníčku zařadíme konopný olej, semínka a jiné konopné produkty. Určitě nemusím zmiňovat, že pouze to, co pochází přímo z lůna přírody, působí s naším tělem ve vzájemném souladu (informace pro vás, kteří během čtení přemýšlíte, že byste to obešli pilulkama).

Takže, jestli vám není konopí lhostejné, můžete se těšit na brzké originální recepty.